Maia Sandu a sărbătorit Crăciunul pe stil vechi în România

Publicat: 08 ian. 2023, 12:11, de Ziarul Puterea, în POLITICĂ
Maia Sandu a sărbătorit Crăciunul pe stil vechi în România

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit Crăciunul pe stil vechi în România. Șefa de stat a Republicii Moldova a sosit la Oradea în seara de 7 ianuarie 2023. Ziua de 7 ianuarie este cea în care ortodocșii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul.

Președinta Maia Sandu a venit în România într-o vizită neoficială. Ea a coborât dintr-un avion TAROM pe aeroportul din Oradea, aflându-se printre ceilalți pasageri, fără a ieși în evidență. La aeroport, Maia Sandu a fost preluată de câțiva ofițeri de protecție și s-a urcat într-o mașină cu număr de București, probabil a SPP.

La coborârea din avion, Maia Sandu purta în mână un buchet de flori. Aparent, ea a mers într-o vizită privată. Totuși, Maia Sandu ar fi avut și o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță presa locală din Transilvania. Bolojan este unul dintre susținătorii Maiei Sandu în România.

Nu există până acum relatări oficiale despre vizita președintei Republicii Moldova în județul Bihor. Totuși, sâmbătă dimineață, cu câteva ore înainte să ajungă în România, Maia Sandu posta pe internet un mesaj dedicat Crăciunului pe rit vechi.

„Tuturor concetățenilor noștri, care sărbătoresc astăzi Crăciunul, le urez multă sănătate, belșug în case și clipe fericite alături de cei dragi. În timp ce, pe la ferestre, vor răsuna colindele ce vestesc Nașterea Domnului, familiile se vor reuni la masa de sărbătoare și se vor ruga de roadă bogată, de copii sănătoși și de pace. Să rămânem, și în acest an, uniți și solidari. Sărbători luminate și Crăciun fericit!”, a scris Maia Sandu.

Citește mai departe pe România Liberă.