Maia Sandu răspunde acuzațiilor lui Igor Dodon

După anunțul de joi seară cum că Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE, decizie „istorică” luată în unanimitate de liderii UE, Igor Dodon a lansat acuzații la adresa Maiei Sandu, președintele Moldovei.

„De ce nu ne publică, nu ne dă nouă, cetățenilor, care sunt condițiile pentru a obține acest statut de candidat, ele au fost secrete, dar eu am informații că acolo sunt niște lucruri care vizează cetățenii R. Moldova. De exemplu, vor să dea posibilitate străinilor, cetățenilor străini să cumpere terenurile agricole, știu că vor să lichideze raioanele și asta este inclus ca precondiție pentru acest statut de candidat. De ce nu ne arată nouă? Să vedem și după o să vedem dacă avem sau nu nevoie de acest statut de candidat”, a spus Igor Dodon.

Ca răspuns, președintele Maia Sandu, a spus în conferința de presă: „Nu există condiții secrete, toate lucrurile pe care le-am discutat, le-am convenit și la care am început să lucrăm în relațiile noastre cu Uniunea Europeană sunt acorduri care sunt publice. Cele care vor veni, care se vor discuta odată cu inițierea negocierilor de asemenea vor fi publice. Instituțiile europene sunt instituții transparente și nu e nimic de ascuns. Ceea ce ne cere Uniunea Europeană este ceea ce ne cer cetățenii Republicii Moldova. Și UE, și cetățenii își doresc ca Republica Moldova să ajungă o democrație consolidată, un stat de drept, cu guvernare de calitate, cu oportunități economice și în această țară să se respecte drepturile și libertățile cetățenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole