Maia Sandu, surprinsă pe aeroportul din Istanbul! Întâlniri secrete cu Plahotniuc și Șor?

Jurnal TV din Republica Moldova speculează pe marginea prezenței secrete a președintelui Maia Sandu pe aeroportul din Istanbul.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost surprins pe aeroportul din Istanbul. Jurnal TV din țara vecină speculează că ar urma să se întâlnească cu oligarhii fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. După aceea Maia Sandu ar urma să zboare în Thailanda, unde se va vedea cu Serghei Iaralov.

Până în prezent, președinția de la Chișinău nu a avut nicio reacție.

Vladimir Plahotniuc, oligarhul fugar care a deținut controlul asupra instituțiilor de stat și a adus R. Moldova în situația de „stat capturat” este vizat în mai multe dosare de rezonanță, iar autoritățile naționale ne spun că nu cunosc unde se află acesta. Niciun dosar pe numele lui nu a ajuns în judecată, la patru ani de când acesta a părăsit R. Moldova, după ce la 14 iunie 2019 a cedat puterea pe care o deținea prin intermediul Partidului Democrat. 

Ilan Şor a fost condamnat la 15 ani de închisoare de un tribunal din R. Moldova, în luna aprilie, pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari şi a organizat luni de zile proteste de stradă din Israel pentru a cere demisia guvernului preşedintei pro-europene Maia Sandu.

Curtea Constituţională a scos în afara legii partidul său, iar autorităţile le-au interzis aliaţilor săi să candideze la alegerile locale din această săptămână, pentru un alt partid.

Serghei Iaralov este omul de încredere al oligarhului fugar Vlad Plahotniuc.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole