Mâine se deschide circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord, între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3

Circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord, între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti – Ploieşti), se deschide miercuri, începând cu ora 15:00.

„Mâine, de la ora 15:00, se deschide circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti – Ploieşti).
Din cei 19 km finalizaţi, se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulaţia va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 şi DN2 pe 21 de km”, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Construcţia efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 şi a fost finalizată cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual.

Asocierea de firme româneşti, SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziţie 831,92 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).

„Deschiderea circulaţiei va avea loc, aşa cum v-am obişnuit, fără festivisme”, a adăugat Pistol.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole