Majoritatea germanilor, nemulţumiţi de guvernul cancelarului Olaf Scholz (sondaj)

Circa 62% dintre cetăţenii Germaniei sunt nemulţumiţi de guvernul cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de institutul INSA pentru ziarul Bild am Sonntag, transmite duminică dpa.

Doar 25% dintre respondenţi au declarat că sunt mulţumiţi de Scholz, potrivit sondajului citat, dat publicităţii duminică.

Evaluarea coaliţiei aflate la guvernare – formată din Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz, Liber Democraţi (FDP, pro-business) şi Verzi – a fost la fel de negativă: 65% dintre germani s-au declarat nemulţumiţi de activitatea guvernului federal şi doar 27% s-au declarat satisfăcuţi.

Sondajul a vizat obţinerea unei aprecieri generale a activităţii coaliţiei, nu o evaluare asupra unor teme specifice.

Potrivit Bild am Sonntag, într-un sondaj echivalent care a fost realizat la începutul lunii martie, 46% dintre cei chestionaţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea lui Scholz, în timp ce 39% au declarat că nu sunt mulţumiţi. Tot atunci, 44% dintre respondenţi au decarat că actuala coaliţie de guvernământ face o treabă bună, iar 43% nu erau de acord cu această apreciere.

Agenţia dpa menţionează că executivul german sub conducerea lui Scholz s-a confruntat cu mai multe provocări, între care creşterea nivelului de trai şi a preţurilor la energie, consecinţe ale războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Sondajul INSA a fost realizat la 19 august pe un eşantion reprezentativ de 1.002 persoane, la cererea Bild am Sonntag.

4 COMENTARII

 1. Războiul din Ucraina: se spune că serviciile secrete l-au mințit pe Putin înainte de invazie
  Ceea ce este deosebit de interesant, însă, este că se spune că serviciul secret a mințit în mod deliberat guvernul rus. După cum dezvăluie în continuare cercetările, o serie de sondaje au fost efectuate în Ucraina în perioada premergătoare invaziei planificate. Din acestea a fost aparent clar că populația ucraineană va rezista în mod activ unei invazii ruse – și nu, așa cum îi spusese FSB Kremlinului, ar fi de acord cu o invazie și un guvern pro-Moscova.

  Investigațiile ziarului american The Washington Post au dezvăluit că se spune că serviciul secret al FSB l-ar fi mințit pe Vladimir Putin înainte de invazia Ucrainei. © dpa/Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

  „Potrivit autorităților ucrainene și occidentale, prezența serviciului secret rusesc FSB în Ucraina a crescut drastic în lunile dinaintea începerii războiului. Aproximativ 30 de ofițeri au fost dislocați în 2019. Cu puțin timp înainte de invazie, acest număr a crescut la 160. Mulți dintre agenții pro-ruși se pare că nu au urmat instrucțiunile de la Moscova, care intenționau instituirea unui regim marionetă, în ciuda faptului că erau plătiți”.

 2. Scholz speculează despre motivele lui Putin – și are de-a face cu un protest în topless în Cancelarie.
  La „Ziua porților deschise” de la Berlin, cancelarul Scholz și adjunctul său Habeck vorbesc cetățenilor. Deodată două femei se dezbracă lângă șeful guvernului.

  Actualizare din 21 august, ora 19:55: Protestul cu sânii goi la „Ziua porților deschise” cu cancelarul: două tinere stăteau lângă politicianul SPD pentru o presupusă fotografie cu Olaf Scholz la dialogul cetățenilor din Berlin districtul guvernamental – dintr-o dată amândoi s-au rupt și și-au dat vârful și au stat pe jumătate goi lângă șeful semaforului.
  Femeile aveau pictate pe tors cuvintele „Embargo de gaz acum”, „Embargo de gaz acum”. Probabil că erau activiști. Protestul lor a vizat aparent livrările de gaze din Rusia. Germania mai obține gaze din țara care și-a atacat vecinul de vest, Ucraina, prin conducta Nord Stream 1, printre altele. Proiectul Nord Stream 2 a fost suspendat. Cu toate acestea, Republica Federală este încă dependentă de sursele de energie de la Moscova. Potrivit unui raport al Bild , activiștii au aruncat, de asemenea, bancnote de joc la picioarele lui Scholz.

  Securiștii BKA au fugit și au condus femeile departe. Cancelarul Scholz a rămas calm în toată situația. Mii de cetățeni au venit în districtul guvernamental pentru „Ziua porților deschise” a guvernului federal. Ei au putut să le pună întrebări lui Scholz și miniștrilor săi, iar cancelarul le-a vorbit, printre altele, despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei

 3. iSondaj: Scholz cu privire la problema cancelarului doar pe trei – record de nemulțumire față de semafoare.

  Rezultatele întrebării directe arată și cât de nemulțumiți sunt nemții de cancelarul lor. Dacă cancelarul ar fi ales direct, Scholz ar ajunge în prezent doar pe locul trei. 18 la sută îl favorizează pe Scholz, 19 îl văd pe liderul CDU Friedrich Merz drept cancelar și 25 la sută îl doresc pe ministrul Economiei și vicecancelarul Robert Habeck (Verzi).

  Tendința de duminică: Unirea este clar înaintea Verzilor și FDP – semafoare doar la 48 la sută
  Rezultatul dezastruos al sondajului pentru Scholz și semaforul său pare să influențeze și „tendința de duminică” generală. Aici, ca și la alegerile pentru Bundestag, respondenții își aleg favoriții de partid. SPD are 19% neschimbat față de săptămâna precedentă. Pentru clasificare: La alegerile federale din septembrie a fost încă 25,7 la sută.

  Sondaj amar pentru Olaf Scholz și guvernul său: cotele de popularitate nu au fost niciodată mai proaste. Uniunea, pe de altă parte, este în creștere.

 4. Ți-e frică de super dezastru? Politicienii cer inspectarea centralei nucleare din Zaporizhia.
  Centrala nucleară Zaporizhia a fost sub foc de zile întregi. Frica de o catastrofă nucleară este mare. Acum politicienii cer o inspecție rapidă.

  Berlin/Kiev – Este cea mai mare centrală nucleară din Europa și a fost centrul luptei grele în războiul din Ucraina de zile întregi : centrala nucleară Zaporizhia a devenit acum notorie pentru că nimeni nu poate evalua în prezent pericolul reprezentat de reactor. Abia sâmbătă seara, 20 august, ocupanții ruși au raportat foc de artilerie grea. Teama de o catastrofă nucleară de la centrala nucleară Zaporizhia continuă, așadar, să crească. Liderii occidentali fac apel la „reținere militară” în apropierea centralei nucleare Zaporizhia și cer o inspecție rapidă de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...