Maladia Alzheimer: Primele teste ale unui vaccin care poate reface memoria

Cercetătorii britanici și germani au dezvoltat un vaccin conceput pentru a reduce simptomele maladiei Alzheimer. Rezultatele studiului au fost prezentate în revista Nature.

Una dintre caracteristicele cunoscute ale maladiei Alzheimer este acumularea de structuri anormale numite ”plăci amiloide” între celule nervoase ale creierului.  Proteina beta-amiloidă există sub numeroase alte forme (în special o formă solubilă) în creierul persoanelor afectate de această boală.

Cercetătorii de la Universitatea Leicester (Marea Britanie) și de la Universitatea Gottingen (Germania) au studiat aceste structuri anormale cu scopul de a pune la punct un vaccin, care deocamdată a fost testat pe șoareci

Vestea bună este că atunci când cercetătorii au testat acest vaccin pe bază de proteină beta amiloidă modificată, au descoperit că șoarecii vaccinați au produs anticorpi.

Cu ajutorul tehnicii imagistice similare celei folosite pentru a diagnostica maladia Alzheimer la om, cercetătorii au analizat creierul șoarecilor și au descoperit că acești anticorpi contribuie la refacerea funcției neuronale și reduc formarea de plăci beta-amiloide.

Dacă aceste rezultate se reproduc în testele clinice pe om, aceasta ar putea fi transformator, a declarat profesorul Mark Carr, expert în biologie structurală și chimică la Universitatea Leicester, co-autor la acest studiu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole