Malta schimbă regulile de călătorie pentru turiștii străini

Insula Malta schimbă regulile pentru turiștii străini. Începând de miercuri, toate persoanele care au mai mult de 13 ani trebuie să facă dovada vaccinării anti-coronavirus înainte de a călători.

Conform AP, cei care merg în Malta vor fi nevoiţi să prezinte un certificat de vaccinare Covid-19 recunoscut de autorităţile sanitare malteze. Documentul trebuie să fie emis de Malta, de Uniunea Europeană sau de Marea Britanie.

„Malta va fi prima ţară din Uniunea Europeană care face acest pas”, a declarat ministrul Sănătăţii, Chris Fearne.

Copiii cu vârste de 5 până la 12 ani vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, iar cei sub 5 ani sunt scutiţi de orice cerinţă.

Malta, ţară cu o populaţie de peste jumătate de milion de oameni, avea la 1 iulie 46 de cazuri active de coronavirus. Ţara a raportat până acum aproape 31.000 de cazuri şi 420 de decese.

Guvernul maltez a precizat că dintre cazurile noi, 90 la sută sunt persoane care nu s-au vaccinat. În prezent, 79% dintre cetățeni sunt vaccinaţi împotriva Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...