Mama fetiței de 2 ani care a murit „înecată” în cadă, cercetată pentru ucidere din culpă

Inspectoratul de Poliție Județean din Iași cercetează moartea fetiței de 2 ani, dusă de mama ei la Spitalul de Copii din Iași după ce, a pretins ea, s-a înecat în cadă.

 Reprezentanții DGASPC spun că medicii au descoperit semne de violență pe corpul copilei, inclusiv fracturi și alte leziuni mai vechi.

 Reprezentanții IPJ Iași au anunțat că o anchetează pe mama fetiței pentru ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului.

 Aceștia au fost sesizați de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași în seara zilei de 7 septembrie.

 „O minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient. Întrucât la data de 12 septembrie a.c. a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

 Conform unui raport preliminar al medicilor legiști, citat de Ziarul de Iași, se precizează faptul că fata avea „fracturi osoase vechi multiple și politraumatisme prin agresiune”.

 De altfel, și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au precizat că există evaluări medicale din care reiese că fata ar fi fost agreată acasă.

 Am înțeles, din surse medicale, că au fost descoperite mai multe leziuni pe trupul fetei care a murit, noi tot ce putem să facem este să așteptăm finalizarea anchetei penale”, a declarat Tiberiu Bantaș, potrivit Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dacian Cioloş este cetăţean francez?EXCLUSIV

Aflat dintotdeauna într-un con de umbră, fostul minuscul funcţionăraş agronom ajuns cu sprijinul nemijlocit al “ciumei roşii” comisar european, ba chiar şi premier al...

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...