Mamă și fiică, arestate după ce au ucis copilul născut de fiică

Două gălățence, Casandra și Manuela Ioviță, mamă și fiică, au ajuns după gratii după ce au ucis copilul abia născut de fiică. Tânăra a născut pe data de 9 noiembrie și a fost convinsă mama sa că este mai bine să abandoneze copilul pentru că nu are cum să îl îngrijească. Cele două au abandonat pruncul în grădina casei, expunându-l la temperaturi care noaptea se apropiau de zero grade Celsius care i-au provocat moartea.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanței de la Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a celor două femei pentru săvârșirea infracțiunii omor calificat.

„Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în perioada 09.11.2021 – 11.11.2021, una dintre inculpate, după ce a ajutat-o pe fiica sa (inculpată) să nască un făt viu, a îndemnat-o pe aceasta să abandoneze nou-născutul, sub motivul că nu are cum să îl îngrijească.

Ulterior, cele două inculpate au dus nou-născutul în grădina din faţa casei, unde l-au abandonat, expunându-l la temperaturi scăzute, l-au lipsit de îngrijirea necesară şi astfel, i-au cauzat decesul”, se spune în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

În dosarul nr 5189/121/2021, judecătorul pentru drepturi și libertăți a admis cererea procurorilor, dispunând arestarea preventivă a celor două femei: „Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Ioviță Casandra, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 CP și Ioviță Manuela, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 CP, pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 13.11.2021 până 12.12.2021, inclusiv”, se spune în sentința Tribunalului Galați.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole