Mamele minore care merg la școală vor primi o bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a anunțat că mamele minore care merg la școală beneficiază de 700 de lei bursă, iar copiii lor vor avea prioritate la creșă.

Declarația a fost făcută vineri, 22 septembrie, la Târgu Jiu, în cadrul unei dezbateri publice referitoare la abandonul școlar, organizată de CONAF.

Natalia Intotero a mai specificat că și tinerii peste 18 ani care au copii și aleg să își continue studiile sau să lucreze pot accesa programe de sprijin.

„În acest an, ei au posibilitatea să se gândească ce accesează, să-şi continue studiile superioare şi vor primi în fiecare lună peste 2.800 lei şi posibilitatea să rămână cazaţi în locaţiile unde sunt acum sau să primească, la împlinirea vârstei de 18 ani, o sumă de 9.000 lei, posibilitatea de a munci în două locuri oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, prin implicarea societăţilor comerciale, inclusiv CONAF, cu locuri de muncă pe ceea ce ei cunosc şi s-au pregătit”, a informat ministrul.

Ministrul Natalia Intotero a mai spus că sunt în derulare mai multe programe pentru reducerea abandonului şcolar, sprijinirea tinerilor şi a familiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole