Mâncare expirată de 3 ani, la un restaurant de la malul mării. ANPC a pus lacătul pe local

Deși vânzarea și servirea de mâncarea expirată este, din păcate, o practică des întâlnită în unitățile de alimentație publică din România, un restaurant a ținut să intre în istoria amenzilor ANPC. Avea în frigidere alimente expirate de nu mai puțin de 3 ani.

Restaurantul Moessia din Vadu a fost închis de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, fiind găsite produse alimentare şi materii expirate chiar şi de trei ani, iar verificarea a avut loc după ce un consumator a mâncat ton la această unitate şi a ajuns la spital, peştele respectiv fiind expirat de câteva luni.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă. El consumase ton, iar comisarii ANPC au precizat că peştele respectiv era expirat de câteva luni.

Horia Constantinescu a afirmat că au fost găsite produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fără elemente de identificare şi carcaterizare, care au fost scoase din ambalajul original şi reambalate de către operatorul economic fără a mai exista informaţii cu privire la data de valabilitate, iar conform declaraţiilor angajatului au fost achiziţionate refrigerate şi congelate în camera de congelare.

Comisarii ANPC au mai găsit produse alimentare şi materii prime cu termenul de valabilitate depăşit din 2019, 2020, 2021, din mai, septembrie 2022, fire electrice ieşite, fără capac sau protecţie, igienă precară, excremente de animal în zona de spălat vase, muşte în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, coşuri gunoi fără capac, nu era respectată vecinătatea produselor alimentare,  preparatele culinare erau ţinute la temperatura camerei, în frigiderele de băuturi răcoritoare erau depozitate produse alimentare.

De asemenea, alte nereguli au fost cloramină expirată, ouă neigenizate lângă fructe,  materiile prime erau depozitate direct pe paviment, în camera de congelare erau produse alimentare ce aveau un miros înţepător de alimente modificate organoleptic.

Horia Constantinescu a mai declarat că restaurantul Moessia a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Totodată, a fost găsită peste o tonă de produse neconforme şi a fost sigilată camera de congelere cu produse expirate.

Şeful ANPC a mai menţionat că pentru cantitatea de produse neconforme va fi făcută sesizare penală.

1 COMENTARIU

  1. Eu cu copilul am mancat o ciorba de vacita, la restaurantul doamnei Udrea de la cota 2000 din Sinaia si am stat impreuna cu copilul 1 zi , facand cu schimbul la wc . Asta e sigur pentru ca sotia a baut doar o cafea si ea nu a avut probleme . Am telefonat atunci la OPC si dupa cateva incercari nereusite de contact ( asta e dinadins un sistem facut defectuos pentru reclamatii si astfel neexistand consecinte imediate ) , am trimis email si dupa cca 6 luni am primit raspuns , ca unitatea de alimentatie publica de la Sinaia a fost amendata si obligata sa remedieze situatia . Dar daca ai legi dinastia , inseamna ca nu te intereseaza sanatatea oamenilor si doar circul , respectiv banii (spagi si tainuri pentru controlori ,respectiv bani multi in conturi pentru patroni de restaurantr si societatiile de import produse expirate ) . Cu amenda de 10 000 lei inseamna ca vrei ca fenomenul sa continue si sa nu se oreasca ruleta ruseasca , a decimarii poporului roman prin descurajarea de a putea trai in Romania . Adevarul este doar unul si acela trebuie spus , neexistand adevarul fiecaruia cum spun corifeii minciunii generalizate care ne stapaneste astazi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...