Mâncarea de tip fast-food te poate „prosti”?

Oamenii de știință americani au concluzionat că o dietă bogată în calorii și grăsimi – denumită „dieta Occidentală” în comunitatea științifică este asociată cu lucruri deloc agreabile.

Respectiv cu o memorie precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive. Mâncarea de tip fast-food poate duce la deficiențe neurologice și cognitive mai târziu în viață, cel puțin în cazul rozătoarelor, arată un studiu recent realizat în Statele Unite. Studiul reprezintă o concluzie generală a zeci de studii desfășurate pe șoareci.

O alimentație bazată pe fast-food nu afectează doar metabolismul și greutatea, ci are efecte asupra stării de sănătate generală, inclusiv asupra celei a creierului, potrivit publicației Futurism.

Tendință de izolare și anxietate

În cadrul exeperimentelor pe șoareci s-a constatat că șoarecii care au avut o ”dietă Occidentală” în timpul primelor etape ale vieții – cele mai importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate accentuată, iar funcțiile memoriei erau precare.

De asemenea, această dietă a dus la apariția comportamentelor similare dependenței, șoarecii tânjind după alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Cercetătorii au observat la subiecți și tendința de izolare și de a nu mai socializa atât de mult. 

Ce e de făcut

Potrivit specialiștilor în domeniu, dacă fenomenul are loc şi la oameni şi acelaşi tip de reacţie se întâmplă şi în corpurile noastre, este o dovadă în plus cu privire la legătura dintre o dietă nesănătoasă şi maladii precum diabetul de tip II, obezitate, probleme cardiace, plus mute alte afecțiuni.

Pentru a renunța la produsele de tip fast-food e nevoie de multă voință, niciun efort nefiind ignorat când e vorba de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole