Mâncarea reîncălzită poate fi un pericol pentru sănătate. Acestea sunt alimentele de care trebuie să te ferești

Experții atrag atenția că unele alimente pot deveni un adevărat pericol atunci când sunt reîncălzite.

„Iată o regulă de aur pentru reîncălzirea alimentelor – nu reîncălziți niciodată alimentele bogate în proteine”, spune nutriționistul Lokendra Tomar de la Clinica pentru Pierdere în Greutate Delhi.

Și nu doar alimentele bogate în proteine este bine să nu fie reîncălzite. Experții au o listă întreagă de mâncăruri despre care spun că este de preferat să fie mâncate imediat ce au fost gătite, scrie food.ndtv.com.

Legumele bogate în nitrați

Evitați să reîncălziți spanacul sau orice altă legumă cu frunze verzi, morcovul, napii sau țelina. Aceste legume bogate în nitrați, în momentul în care sunt reîncălzite, pot deveni toxice având chiar proprietăți cancerigene. Spanacul conține o cantitate foarte mare de fier, prin urmare încălzirea și reîncălzirea spanacului poate oxida fierul prezent. Oxidarea fierului generează radicali liberi periculoși despre care se știe că provoacă multe boli, inclusiv infertilitate și cancer.

Orezul

Poate sună surprinzător dar și orezul face parte din această categorie. Potrivit Foods Standards Agency (FSA) încălzirea orezului poate duce la toxiinfecții alimentare serioase. Acest lucru se datorează prezenței bacteriilor foarte rezistente numite Bacillus Cereus. Căldura ucide aceste bacterii însă produce spori care sunt la fel de toxici. Atunci când orezul este reîncălzit și lăsat afară, la temperatura camerei, sporii se înmulțesc provocând toxiinfecții alimentare grave.

Ouăle

Știm cu toții că ouăle sunt alimente extrem de bogat în proteine. Însă ouăle fierte, de exemplu, pot deveni un adevărat pericol atunci când sunt reîncălzite. Odată ce ați gătit ouăle, mâncați-le imediat! Însă, dacă doriți să le păstrați pentru câteva zile, asigurați-vă că le mâncați reci. Acestea conțin o cantitate mare de azot care poate oxida din cauza reîncălzirii provocând cancer.

Puiul

Puiul fierbinte este absolut delicios. Însă, dacă acesta se răcește, evitați să îl reîncălziți! Compoziția proteică din acest produs se schimbă complet atunci când este scos din frigider și reîncălzit. Acest lucru poate cauza probleme la nivelul sistemului digestiv.

Cartofii

Cartofi sunt delicioși în orice formă. Fie ei prăjiți, fierți, sau copți. Chiar și reîncălziți. Însă nu la fel de sănătoși. Atunci când sunt reîncălziți există șanse mari să producă Clostridium Botulinum (bacteriile care cauzează botulismul). Chiar și atunci când sunt lăsați afară, la temperatura camerei, există șanse ca bacteria să se înmulțească. Cu toate acestea, dacă sunt păstrați la frigider, pericolul este eliminat.

Ciupercile

Experții recomandă consumul ciupercilor imediat ce au fost gătite. Acestea nu trebuie păstrate pentru a fi consumate a doua zi deoarece sunt alimente extrem de bogate în proteine și minerale, care sunt distruse în momentul în care sunt reîncălzite. Acest lucru face ravagii în sistemul nostru digestiv.

Mai mult decât atât încălzirea acestora generează toxine care conțin azot și radicali liberi. În cazul în care totuși doriți să păstrați ciupercile pentru a doua zi, asigurați-vă că le consumați reci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...