Manchester City știe că „dacă nu câștigă, Arsenal va fi campioană” în Premier League

Publicat: 18 mai 2024, 19:47, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
Manchester City știe că

Titlul Premier League se va decide în ultima zi a sezonului, duminică, când Manchester City și Arsenal speră să fie încoronate campioane.Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a fost secundul lui Pep Guardiola la Manchester City.

Pep Guardiola se așteaptă la un final de sezon dramatic

Șeful lui Manchester City, Pep Guardiola, anticipează un final de sezon plin de suspans în Premier League, similar cu campania 2021-22, când echipa sa aproape a pierdut titlul în ultima zi, înainte ca golurile târzii să asigure trofeul.

City are două puncte avans față de Arsenal înainte de ultima rundă de meciuri de duminică și poate câștiga al patrulea titlu consecutiv dacă învinge West Ham United acasă.

Guardiola a recunoscut că se așteaptă la un meci dificil împotriva lui West Ham, amintindu-și de meciul tensionat din 2022, când City a revenit de la 0-2 pentru a câștiga 3-2 împotriva lui Aston Villa și a-și asigura titlul.

Am sentimentul că va fi ca și cu Aston Villa din nou. Ne-ar plăcea să conducem cu 3-0 după 10 minute, dar nu se va întâmpla. Am văzut destule din meciurile lui West Ham,” a spus Guardiola. „Sunt pregătit pentru un joc greu. Jucătorii lui West Ham vor fi gata să ne învingă. Trebuie să fim pregătiți din primul minut, să fim împreună și să facem asta împreună.”

Arsenal speră ca West Ham să îi ajute

Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, speră ca fostul său antrenor, David Moyes, să le dea o mână de ajutor în cursa pentru titlul Premier League.

Moyes, care va părăsi West Ham la sfârșitul sezonului, l-a adus pe Arteta în Anglia în 2005, când era manager la Everton.

A fost instrumental și foarte important în cariera mea, ca fotbalist și ca persoană. Ne-ar putea ajuta să ne împlinim visul și visul meu personal de a câștiga Premier League,” a spus Arteta. „Singurul lucru pe care l-am discutat este să ne dăm o șansă să trăim o zi frumoasă. Este posibil, este fotbal. Trebuie să jucăm ca în fiecare săptămână.”

Arsenal a căzut cu cinci puncte sub City sezonul trecut, dar de data aceasta au fost alături de City la fiecare pas, în cea mai strânsă cursă pentru titlu din istoria Premier League.

Ultima șansă pentru titlu

Arteta a spus că nu își poate permite să se gândească la ce s-ar întâmpla dacă ar pierde titlul în fața lui City din nou. „Nu pot să gândesc așa. Trebuie să câștigăm meciul și să sperăm că se va întâmpla ceva frumos,” a spus el.

Ultimul titlu de ligă al lui Arsenal a venit în sezonul 2003-04, când echipa lui Arsene Wenger a terminat sezonul neînvinsă. De atunci, clubul din nordul Londrei nu a mai fost într-o asemenea poziție într-o cursă pentru titlu de când s-a mutat de la Highbury la Emirates Stadium în 2006.

Un trofeu al Premier League va fi prezent și la Emirates, în cazul în care Arsenal va reuși să câștige titlul.

Suntem în ultima zi a sezonului jucând pentru trofeul Premier League, care nu a fost niciodată la Emirates, care a fost construit acum 20 de ani,” a spus Arteta. „Trofeul va fi acolo, este posibil. Trebuie să ne facem datoria, apoi să sperăm ce se va întâmpla. Să sperăm că acesta va fi cazul.”