Manchester United – Liverpool 0-5. Cea mai drastică înfrângere din istoria de 126 de ani a derby-ului

Liverpool a câștigat cu 5-0 deby-ul cu Manchester United, pe terenul celor din urmă, și le-a administrat acestora cea mai drastică înfrângere din istoria de 126 de ani a confruntărilor directe.

Cele cinci goluri au fost marcate de Keita în minutul 5, apoi de Diogo Jota – 13 și Mohamed Salah în minutele 38, 45+5 și 50. Scorul de pe tabelă a reflectat realitatea din teren, cormoranii având o prestație perfectă, în timp ce gazdele au făcut greșeli mari și nu s-au ridicat la nivelul tradiției acestei confruntări.

Singurele momente notabile bifate de ManUnited au fost unele negative, o ieșire nervoasă a lui Cristiano Ronaldo în prima repriză, pentru care portughezul a luat cartonaș galben și o intrare extrem de periculoasă a lui Pogba în minutul 60 la Keita. Jucătorul de la Liverpool a ieșit pe targă, iar francezul a primit direct roșu.

Partida de pe Teatrul Viselor din Manchester a bifat mai multe momente istorice în statistica confruntărilor dintre cele două echipe rivale. Din 1895 și până astăzi, niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să se impună la o diferență atât de mare pe terenul adversarei. În 1946, atât Liverpool cât și Man United au reușit să se impună cu 5-0, dar rezultatele au fost obținute pe teren propriu.

Un alt moment istoric a fost triplă lui Mo Salah. Ultima dată când un jucător reușea să marcheze de trei ori într-o confruntare Liverpool – Manchester United era în 1936, atunci când performanța era reușită de Fred Howe, tot pentru cormorani.

În istoria derby-ului va intra și golul lui Keita din minutul 5. Acesta este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o confruntare dintre Liverpool și Man United.

În urma partidei de duminică seara, Mo Salah a devenit primul jucător al lui Liverpool care înscrie în 10 meciuri consecutive și în același timp, jucătorul african cu cele mai multe goluri înscrie în Premier League.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole