„Mândria” lui Vladimir Putin este în pericol

Ucraina a ameninţat cu distrugerea podului de peste strâmtoarea Kerci, construit cu mari cheltuieli de Moscova pentru a conecta Rusia la peninsula anexată Crimeea, unde au avut loc mai multe explozii la baze militare ruseşti, relatează AFP.

Acest pod este o structură ilegală şi Ucraina nu şi-a dat acordul pentru construcţia sa. El aduce un prejudiciu ecologiei peninsulei şi deci trebuie distrus. Puţin contează cum: voluntar sau nu„, a postat pe Telegram consilierul preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

Podul de la Kerci – supranumit și „mândria” lui Vladimir Putin” – a fost inaugurat de preşedintele rus în mai 2018 și a constituit un şantier colosal şi costisitor. Doi ani au fost necesari pentru a construi 19 kilometri care să lege Rusia continentală de Crimeea şi să dezenclavizeze peninsula la patru ani după anexarea sa de către Moscova.

Această ameninţare voalată a lui Mihailo Podoliak intervine după o serie de explozii produse în Crimeea, pe care Rusia o utilizează ca bază logistică pentru invazia sa în Ucraina lansată la 24 februarie.

1 COMENTARIU

 1. Merită să distrugi portavionul Rusiei?

  Nu. Trei motive:

  Risipirea unei rachete bune.

  Kuznetsov este o pierdere serioasă a resurselor rusești, care nu adaugă absolut nimic capacității militare ruse. De ce am vrea să scăpăm de asta?
  Valoarea umorului – Kuznetsov este prea amuzant pentru a fi distrus. Oamenii din întreaga lume se distrează semnificativ din simpla existență a lui Kuznetsov. Sper că rușii o păstrează pentru totdeauna.
  Amiralul Kuznețov, eructa un fum negru, ca de obicei, însoțit de remorchere obligatorii.

  „Du-te, iubito, du-te! Poţi s-o faci! ce vrei tu”

  Atacurile Ucrainei asupra Crimeei vor schimba direcția războiului?

  A regretat Putin că a invadat Ucraina?

  Dacă Putin vrea toată Ucraina și Moldova până la Crăciun, cum l-ați sfătui?

  De ce Rusia nu ia Odesa și Harkov în următoarele 4 săptămâni?

  Logica rusă: oamenii vor să părăsească Crimeea? Închide podul! Rusia un câștigător 100%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...