Manifestaţie împotriva rasismului la Rostock, comemorând violenţele rasiste de acum 30 de ani

Circa 3.600 de persoane s-au adunat sâmbătă pentru o manifestaţie împotriva rasismului în oraşul Rostock, situat în nordul Germaniei, a indicat poliţia, citată de DPA, comemorând violenţele rasiste de acum 30 de ani.

Imam-Jonas Dogesch, purtătorul de cuvânt al organizatorilor, a lansat un apel la schimbare, afirmând că legile mai stricte privind azilul au abolit de fapt dreptul la azil. Refugiaţii sunt în continuare excluşi de la participare la viaţa societăţii, a declarat el.

 

Există pericolul ca, cu ocazia unei date, oamenii să ţină discursuri, să depună flori, iar apoi să se întoarcă acasă şi să uite de problemă, a spus el.

Mii de persoane erau aşteptate pentru a participa la manifestaţii la apelul unei alianţe de asociaţii. O defilare era prevăzută în cursul zilei.

În august 1992, rezidenţi şi neonazişti au atacat un centru de primire a solicitanţilor de azil din oraş şi un cămin al lucrătorilor vietnamezi, incendiindu-le în timp ce mii de spectatori priveau şi îi aplaudau. Incidentul a fost calificat drept cel mai grav atentat rasist care a avut loc în Germania după cel de-al Doilea Război Mondial, notează DPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...