Mănușile președintelui

Mănușile președintelui. Cum care președinte? Că doar nu al meu, de la bloc. Al țărișoarei. Mănușile, ziceam… Să vorbim un pic despre ele. Unii au zis că sunt negre. Elegante. Frumoase. Scumpe. Din piele. De firmă.

Potrivindu-se, cum e vorba aia, mănușă pe mâinile prezidențiale. Alții că, din contră, sunt mănuși de schi. Din garderoba proprie. Și că e posibil ca președintele să fi venit cu ele în mâini direct de pe pârtie, la Siret. Nu, că de mătase, pe sistemul lui Stalin în afirmația despre revoluții, sigur, nu erau. Se prea poate, după cum afirmă cunoscătorii, ca ele, mănușile președintelui, să fie din același registru cu geaca roșie și cu paltonul aruncat pe mașină. Bun. Să fie cum or fi mănușile prezidențiale.

Dar de ce posesorul lor, recte președintele nostru, nu le-a scos din mâini când a ajuns pe bucățile de pal, îmbucate – n-am găsit altă rimă – artistic, de la Siret? Scena vieții, cum ar veni… Ce-a vrut președintele să demonstreze când s-a îmbrățișat – vorba vine… – cu bieții oamenii ăia care acum au statut de refugiat, în Vama Siret, cu mănușile – frumoase, negre, de firmă, de schi, de fațadă, de ce-or fi ele – în mâini? Și când a dat mâna – mă rog – cu oficialii care se aflau la fața locului? Ori când s-a fâțâit prin zonă? Că e cuminte și ascultă de părinți care spun că iarna trebuie să ai mănuși, fular și căciulă? Ori că nu are unghiile tăiate ori, și mai rău, are pământ pe sub ele și să nu se vadă? Sau că se teme că-i îngheață, bocnă, degetele? Poate că are mâinile, nu știu, marcate de vreme și de vremuri, ori, poate, de vreo boală? Sau că are groază de microbi? Sau că mâna prezidențială poate să atingă numai epiderma fină a desăvârșitei și răvășitoarei Carmen? Ori că se poartă, cum e vorba aia, cu mănuși? Ori că, nu știu, la un moment dat, aruncă mănușa? Era să zic și eu vorba veche din popor: chelului tichie de mărgăritar îi lipsește. Și despuiatului mănuși în mâini. Acuma, deh, și în filmele erotice, protagonistele apar dezbrăcate, dar cu pantofii cu toc în picioare… Ce-a făcut Klaus Iohannis după ce a plecat de la Siret? A aruncat mănușile? Care nu păreau de unică folosință. Le-a dezinfectat cu spirt? Le-a vândut, ca Duckadam, că nu mai are bani din meditații? Dacă n-a avut consilieri cu capul pe umeri care să-i spună că nu se face să apară, și să fie, și să stea înmănușat la un astfel de eveniment, putea, măcar, să ia exemplu de la Arafat și Bode, care nu doar că l-au însoțit la Siret, dar l-au și flancat. Ei nu aveau mănuși. Erau, ca să zic așa, cu mâinile la vedere, nu păreau că joacă, atunci, alba – neagra. Voi ce credeți despre mănușile președintelui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...