MApN: Doi pacienţi cu COVID, în stare gravă, transportaţi de la Bucureşti la Timişoara cu o aeronavă militară

Publicat: 15 oct. 2021, 19:50, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
MApN: Doi pacienţi cu COVID, în stare gravă, transportaţi de la Bucureşti la Timişoara cu o aeronavă militară
maPn, transfer, transfer victime covid-19, armata

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, vineri, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti – Timişoara, cu doi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Potrivit MApN, echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 16,00.

Transportul are loc în contextul în care Ministerul Sănătăţii a informat, vineri, că alţi 12 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare critică vor fi transferaţi în unităţi sanitare din Ungaria.

Potrivit MS, cinci pacienţi intubaţi vor fi transferaţi în Centrul universitar din Debrecen, iar alţi şapte – doi intubaţi şi cinci cu necesar de oxigen – vor fi internaţi în Centrul universitar din Szeged.

„Toţi pacienţii se află în stare stabilă, sunt transportabili şi sunt internaţi în unităţile de primiri urgenţe ale unor spitale din Bucureşti şi din ţară”, precizează sursa citată.