MApN: O aeronavă a Forţelor Aeriene Române acţionează la stingerea incendiului de pădure din judeţul Vâlcea

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona Muntele Zănoaga Câinenilor, din judeţul Vâlcea.

Potrivit unui comunicat al MApN, aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, sâmbătă în jurul orei 20,00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, în funcţie de situaţia concretă din teren.

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aceeaşi sursă informează că, în configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră – în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale – în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...