Maraton al vaccinării anti-COVID, weekendul acesta la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Publicat: 13 mai 2021, 12:15, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Maraton al vaccinării anti-COVID, weekendul acesta la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea
VACCIN

Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov organizează un maraton al vaccinării anti-COVID, de vineri până duminică, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Potrivit unui comunicat al CJ Ilfov, cei care doresc se pot vaccina între orele 8,00 – 24,00, cu seruri produse de Pfizer BioNTech sau Moderna, fără programare, doar cu prezentarea cărţii de identitate valabile. Organizatorii îşi propun vaccinarea a 800 de persoane pe zi pe durata maratonului.

De la începutul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID şi până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de ser – 37.823 Pfizer BioNTech şi 17.790 Moderna. Un număr de 22.692 de persoane au primit până în prezent prima doză de vaccin şi 17.790 au efectuat şi rapelul.

Maratonul se adresează şi grupurilor defavorizate – persoane cu dizabilităţi sau care sunt greu deplasabile, fiind semnat un protocol de colaborare între Primăria oraşului şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, echipe mobile efectuând acţiuni de vaccinare împotriva COVID-19 pe toată raza judeţului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile şi personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din judeţ arondate de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent, s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 la domiciliu. Au fost efectuate 3.500 de vaccinări în centre rezidenţiale.

„Acest maraton al vaccinării este un gest de normalitate, de solidaritate şi, mai ales, de responsabilitate, în contextul sanitar şi social în care ne aflăm cu toţii. Evenimentul din acest weekend, iniţiat de Consiliului Judeţean Ilfov, nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Primăriei Buftea şi Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea şi al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov.