Maratonul vaccinării din București: Record al persoanelor imunizate

Publicat: 10 mai 2021, 09:59, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Maratonul vaccinării din București: Record al persoanelor imunizate

Maratonul de vaccinare anti-coronavirus din București a depășit cu mult estimările. După trei zile de imunizare non-stop au fost vaccinate peste 20 000 de persoane, dublu față de așteptări.

Ținta acestui maraton era ca  cel puțin 10.000 de persoane să fie vaccinate anti – coronavirus.

„Este peste așteptările noastre. Ne bucurăm că bucureștenii și cei din jurul Bucureștiului au avut încredere în noi”, a spus Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Inițial, la maratonul de vaccinare au participat 1.200 de voluntari, dar din cauza fluxului mare de oameni au mai fost chemați voluntari de pe listele de rezervă. Astfel s-a ajuns la un total de 1.350 de voluntari – medici, asistenți medicali și studenți.

„La un moment dat, a fost un flux atât de mare, încât am zis să nu se stea mult la coadă – și în general nu s-a stat mai mult de 15 minute – și la o simplă chemare pe WhatsApp ne-am trezit cu foarte mulți rezidenți pe care a trebuit să-i trimitem și acasă la un moment dat, fiind foarte mulți”, a spus Jinga.

Maratonul a început vineri, la ora 16:00. Acesta a fost găzduit de centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Aceste centre vor fi redeschise peste 3 săptămâni, când oamenii vaccinați în acest weekend vor primi rapelul.