Marcel Boloș: „E nevoie de o analiză serioasă a impactului bugetar al noii Legi a pensiilor”

Ministrul de Finanțe a declarat că majorarea pensiilor trebuie analizată „extrem de serios” ca impact în noul buget pe 2024.

„Nu discutăm de un buget oarecare, este un buget de 30 de miliarde de lei impact, trebuie o analiză extrem de serioasă pe această temă, pentru că 30 de miliarde de lei, într-o perioadă scurtă de timp, orice analist financiar şi orice om de specialitate se gândeşte cum va reuşi să poată să atragă banii într-o perioadă scurtă de timp. În avizul pe care l-am dat am spus că sunt trei categorii de măsuri principale care sunt de luat în seamă. Una care priveşte încasările suplimentare din digitalizare, să nu uităm că de la 1 ianuarie intră facturarea electronică, împreună cu modulul de combatere a evaziunii fiscale. Adică detectăm pe cei care nu-şi înregistrează facturile şi în felul acesta încercăm să avem o colectare corespunzătoare a banilor la buget. A doua măsură, după cum ştiţi, pachetul de măsuri privind combaterea evaziunii fiscale cuprins în legea pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Şi, în continuare, avem completarea acestor măsuri, inclusiv cu combaterea infracţionalităţii economico-financiare (…) şi în felul acesta să maximizăm tot ce se poate încasa la buget”, a explicat Marcel Boloş.

Ministrul a fost întrebat, la un eveniment, de unde va tăia bani în bugetul pentru 2024. „De ce trebuie să tăiem bani, din moment ce noi avem un volum de investiţii consistent pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi politica de coeziune. În mod firesc ar trebui să se vadă în creşterea bugetului de investiţii toate aceste sume”, a transmis ministrul. 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

UE oferă Ucrainei angajamente de securitate de lungă durată.

UE a elaborat un document oficial pe baza căruia va acorda angajamente de securitate de lungă durată Ucrainei: de la asistență politică, militară și...
Terapia vampir, procedură anti-aging 100% naturală

Terapia vampir, procedură anti-aging 100% naturală

Terapia PRP (platelet-rich plasma), numită și terapia vampir, este o procedură minim invazivă folosită pentru revitalizarea și regenerarea pielii în profunzime. Terapia vampir este o...