Marcel Ciolacu: 1,7 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie

O treime din angajaţii din zona privată a României sunt plătiți cu salariul minim pe economie, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), El şi-a manifestat îngrijorarea că 1,7 milioane de români beneficiază în prezent de minimul pe economie, iar atunci când se vor pensiona vor avea pensii derizorii.

„Salariul minim pe economie este un instrument să ajuţi oamenii apţi de muncă fără nicio calificare. Pentru aceasta există acest salariu. Este o formă de protecţie socială. A terminat un tânăr liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, îl angajez pe minim. Trebuie să găseşti pârghii să stimulezi IMM-urile, companiile să îi facă o calificare omului. Meseriile în ziua de astăzi care nu necesită o calificare sunt foarte puţine. Ştiţi câţi români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acest moment în sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajaţii din zona privată a României. Am folosit tot timpul şmecherii să păcălim oamenii şi când vor ajunge la pensie vom avea aceste discuţii că pensionarii nu mai rezistă, pentru că i-am păcălit şi continuă să fie păcăliţi o perioadă lungă şi să iasă cu nişte pensii derizorii”, a afirmat liderul social-democrat.





Marcel Ciolacu este de părere că o reformă privind salariul minim pe economie trebuia prinsă în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„O astfel de reformă trebuia prinsă în PNRR, sustenabilă şi să demonstreze oamenilor că noi închidem un ciclu. A luat compania un tânăr care nu are calificare. Îi dai termen 12- 24 de luni să îi faci o calificare. Tu, stat, suporţi această calificare sau costurile acestei calificări şi pe urmă respectivul se încadrează peste salariul minim”, a adăugat Ciolacu. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...