Marcel Ciolacu: „22 de centre de zi ale copiilor primesc azi finanțare!”

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Premierul a anunțat pe Facebook că s-au semnat primele 22 din cele 150 de contracte de finanțare pentru realizarea centrelor de zi, destinate copiilor expuși riscului de a fi separați de familiile lor.

„România nu poate crește, dacă toți copiii care se nasc aici nu au șanse egale de a-și dezvolta potențialul!”, a scris astăzi, pe pagina sa de socializare, Marcel Ciolacu, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Premierul a anunțat cu acest prilej că se vor acorda banii pentru primele 22 din cele 150 de contracte pentru realizarea centrelor de zi, destinate copiilor expuși riscului de a fi separați de familiile lor, dar și recuperării copiilor cu dizabilități sau consilierii și sprijinului pentru părinți și copii.

„Prin investițiile demarate astăzi, ne asigurăm că, în special copiii proveniți din familii vulnerabile – indiferent de locul în care s-au născut, la țară sau la oraș, într-o zonă mai mult sau mai puțin dezvoltată economic – au o șansă în plus, prin posibilitatea de a merge, după școală sau după grădiniță, într-un centru de zi, în care vor primi nu doar o masă caldă, ci și consiliere, orientare școlară și profesională din partea specialiștilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Să sperăm că toate acestea se vor realiza și centrele de zi nu vor urma calea programului „Masă caldă”, rămas undeva în suspans, deocamdată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole