Marcel Ciolacu, anunț clar despre schimbarea datei la alegerile prezidențiale: ”Exclud această variantă”

Publicat: 14 iun. 2024, 16:11, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Marcel Ciolacu, anunț clar despre schimbarea datei la alegerile prezidențiale: ”Exclud această variantă”
Marcel Ciolacu, anunț clar despre schimbarea datei la alegerile prezidențiale: ”Exclud această variantă”

Marcel Ciolacu clarifică situația legată de schimbarea datei la alegerile prezidențiale, în contextul în care au apărut zvonuri că acestea vor avea loc în toamnă. Premierul spune clar că exclude această variantă și susține desfășurarea lor la termenul deja stabilit.

Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale

Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj ferm la finalul ședinței de partid desfășurate la o mănăstire. Când a fost întrebat dacă există vreo posibilitate ca PSD să accepte mutarea alegerilor prezidențiale în luna decembrie, Ciolacu a răspuns categoric că acest lucru este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Ciolacu a explicat că nu poate să privească în ochii niciunui alt lider de partid din România după ce a luat o decizie în cadrul coaliției, care a fost statutară și corectă, doar pentru a le spune românilor că, în funcție de interesul unui partid, el, ca prim-ministru, ar schimba data alegerilor. Acesta a subliniat că astfel dorește să clarifice de ce exclude această variantă.

„Eu nu pot să mp mai uit în ochii niciunui alt lider de partid din România când eu am venit din funcția de prim-ministru, după o decizie luată în coaliție, statutară și corectă, să vin să le spun românilor că în funcție de interesul unui partid sau altul, eu prim-ministrul Marcel Ciolacu schimb data alegerilor. Ca să înțlegem de ce exclud acestă variantă”, a afirmat Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că Guvernul și-a asumat o decizie clară și că, dacă cineva dorește să acționeze cu șmecherie, aceasta se oprește la poarta Palatului Victoria. El a subliniat că Guvernul reprezintă altceva decât șmecheriile, interesele și calculele electorale ale unora.

„A vorbit un lucru foarte clar, ne-am asumat acel lucru, dacă vrem să mergem cu șmecherie, șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria. Guvernul reprezintă altceva decât șmecheriile și interesele și calculele unora electorale”, a adăugat Ciolacu.