Marcel Ciolacu anunță încheierea mandatului său de premier: O să mă schimb cât de curând!

Publicat: 09 mai 2024, 19:44, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu anunță încheierea mandatului său de premier: O să mă schimb cât de curând!
Sursa foto: Guvernul României

În cadrul unei declarații recente, premierul Marcel Ciolacu a adus în atenție schimbările frecvente din funcția de prim-ministru în România, subliniind că el este al zecelea premier într-o serie de astfel de schimbări. Cu toate acestea, Ciolacu a indicat că și mandatul său se apropie de final: „Și eu o să mă schimb cât de curând, fiindcă mandatul este până la sfârșitul anului.”

El a accentuat importanța stabilității pentru dezvoltarea țării, afirmând că „nimic nu se poate implementa în România fără cea mai stabilă structură a administrației românești, administrația locală”. Premierul a subliniat că primarii și președinții de Consilii Județene sunt factori de stabilitate, având mandate de patru ani, în contrast cu schimbările frecvente din conducerea guvernamentală.

Ciolacu a evidențiat că guvernul trebuie să vină cu strategii și reforme care să faciliteze o implementare eficientă și transparentă, respectând regulile stabilite de Uniunea Europeană. În acest context, el a subliniat rolul crucial al administrației locale în dezvoltarea comunităților și a reiterat necesitatea unei colaborări strânse între guvern și administrația locală pentru a promova creșterea și bunăstarea în întreaga țară.

Anunțul lui Ciolacu marchează un moment de tranziție în conducerea executivului român, iar următorul premier va avea provocarea de a continua și de a construi pe baza eforturilor întreprinse în timpul mandatului său.