Marcel Ciolacu, despre Mircea Geoană: Am crezut că se ocupă cu războaiele, nu cu lansări de cărți

Publicat: 13 mai 2024, 07:21, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu, despre Mircea Geoană: Am crezut că se ocupă cu războaiele, nu cu lansări de cărți

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a adus critici aspre la adresa lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, pentru orientarea sa către lansări de cărți în detrimentul gestionării conflictelor internaționale. Într-o declarație făcută duminică seara la Antena 3, Ciolacu a exprimat dezamăgirea sa față de faptul că Geoană pare să se concentreze mai mult pe activități mai puțin relevante pentru poziția sa în cadrul NATO.

„Avem două conflicte, avem un război în Ucraina, avem un conflict în Orientul Mijlociu și avem România. Statul român și România au șansa de a avea pe secretarul general adjunct la NATO, pe domnul Mircea Geoană. Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, cu asta se ocupă NATO, nu cu lansări de cărți”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a exprimat și o opinie fermă cu privire la viitoarele acțiuni ale lui Mircea Geoană, susținând că acesta va candida la prezidențiale. „Domnul Geoană este în campanie, domnul Geoană va candida”, a declarat Ciolacu.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu a avut nicio discuție cu Mircea Geoană în legătură cu criza de securitate cu care se confruntă România. „Eu nu-s ironic dacă presupun că românii așteaptă în primul rând de la mine să vorbesc de ce fac la Guvern. Da, eu cu domnul, cu românul Mircea Geoană, n-am avut nicio discuție în ceea ce privește situația de criză de securitate în care ne aflăm”, a subliniat Ciolacu.