Marcel Ciolacu, după acuzațiile aduse de DNA lui Florian Coldea: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”

Publicat: 26 mai 2024, 13:49, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu, după acuzațiile aduse de DNA lui Florian Coldea: „Partidul principal al penalilor a devenit USR
Pas important pentru Centura Verde a Capitalei. Marcel Ciolacu: '75% din cerințe pentru a adera la OCDE țin de mediu'

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că în mandatul său de premier Justiţia funcționează, iar audierile se fac la lumina zilei. „Partidul principal al penalilor a devenit USR”, în timp ce PSD s-a detaşat total de acest fenomen, a ținut să precizeze premierul.  

Acesta a fost răspunsul premierul Marcel Ciolacu, prezent, sâmbătă, la Lugoj, la lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile locale, la o întrebare venită din partea  presei legat de cazul celor doi foşti generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, cercetați de  DNA pentru trafic de influenţă.

„Mă bucur că în perioada mea de prim-ministru Justiţia funcţionează şi chiar constatam că nu mai vedeam girofarurile din timpul nopţii, pot fi chemaţi (la audieri – n.r.) la prânz, omeneşte, nu se ţine cont de culoarea politică. Este adevărat, văd un partid, USR, cei cu Piaţa Victoriei, cu „DNA” şi cu „votează DNA”, toţi spun că este o implicare politică. Nu prea înţeleg cum ar putea politicul să se mai implice în actul de justiţie, după toate măsurile luate. Este adevărat, se vede că PSD s-a detaşat total de acest fenomen şi că partidul principal al penalilor a devenit USR”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Vineri, DNA a anunţat că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI. Cei doi au fost plasaţi sub control judiciar pe cauţiune (cu o valoare de 500.000 lei pentru fiecare), cu interdicţia de a părăsi ţara. În dosar mai sunt acuzate și alte două persoane.