Liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Costineşti, că el nu poate să le ceară românilor să stingă becurile pentru a se face reducere la consumul de electricitate, adăugând că în prezent România produce energie atât cât consumă.
„România în acest moment produce energie cât consumă. Am văzut din prognoze, avem un 5%, deja este un consum mai mic în România faţă de anul trecut, asta înseamnă că nu va fi nevoie să importăm direct energie electrică pentru a acoperi consumul”, a spus Ciolacu răspunzând întrebării dacă este de acord cu impunerea limitării consumului de electricitate, între anumite ore, în situaţia luării unei astfel de decizii la nivelul Uniunii Europene.
El a mai spus că a trăit în comunism şi a văzut ce însemna ca lumea să fie forţată să facă ceva, perioadă la care nu doreşte să se revină.
„Eu am trăit în comunism, am avut şi şansa şi neşansa, eu nu pot să cer acum românilor să începem iarăşi să închidem becurile. Că avem un plafon până la care decontează statul şi tu singur vrei să te încadrezi în acel plafon ca să faci o economie la bugetul familiei, mi se pare un lucru corect. Dar acel lucru îl faci tu, solidar, şi nu trebuie forţat. Eu am văzut ce a însemnat, am trăit, în perioade în care lumea a fost forţată. Eu în acea perioadă nu mă întorc”, a afirmat liderul PSD.
Marcel Ciolacu a participat vineri, la deschiderea şcolii politice a Tineretului Social Democrat, eveniment organizat în staţiunea Costineşti.
Criza energetică din Europa va fi de scurtă durată și va aduce beneficii.
https://cleantechnica.com/2022/09/09/europes-energy-crisis-will-be-short-lived-reap-benefits/
Independența energetică este una dintre acele fraze care sunt aruncate în mod obișnuit și care îmi ies din nas. În secolul 21, este un concept lipsit de sens. Cantități uriașe de energie traversează granițele în mod constant, la fel cum fac iPhone-urile, mașinile și boabele de jeleu. Mai mult, este folosit frecvent în argumentele împotriva surselor regenerabile, ca și cum petrolul, gazul și cărbunele ar fi oarecum diferite din punct de vedere magic. Și în contextul Europei, este abuzat puternic de mulți dintre suspecții obișnuiți.
Marcel Ciolacu! Munca voastră este una mizerabilă.
Creșterea prețurilor la bunuri și servicii este cel mai ridicat din ultimii 40 de ani, ceea ce afectează considerabil puterea de cumpărare a gospodăriilor. În timp ce multe companii și-au transferat costurile în creștere către consumatori prin creșterea prețurilor produselor lor, există și multe firme care au început să concedieze lucrători disciplinați, pe muncitori. „Cu cât încercăm să înțelegem mai mult macroeconomia, ne simțim foarte nesiguri în privința ei”