Marcel Ciolacu: „Guvernul trebuie să găsească soluția de mijloc între PNRR și realitatea din România în privința pensiilor de serviciu”

„Dacă se va respecta ad-litteram ce scrie în PNRR atunci se vor depopula instituțiile de siguranță și ordine publică, precum și serviciile de informații”, consideră liderul PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Europa FM, că Guvernul trebuie să găsească soluția de mijloc între PNRR și realitatea din România în privința pensiilor de serviciu, pentru dacă se va respecta „ad-litteram” ce scrie în PNRR atunci se vor „depopula” instituțiile de siguranță și ordine publică, precum și serviciile de informații.

„Din punctul meu de vedere, avem o lege trecută prin Parlament, prin avizele tuturor ministerelor. (…) Căutăm soluțiile cele mai bune. Este o discrepanță mare între practica din Uniunea Europeană, mă refer la pensiile magistraților, la pensia din Apărare și ce ne-am asumat noi în PNRR. Decizia și discuțiile cu Comisia trebuie să fie foarte echilibrate. Dacă în acest moment luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiția, toate serviciile. Dacă ne dorim acest lucru, eu nu îmi doresc acest lucru, mergem ad-litteram”, a declarat Ciolacu.

„Nu poți să ieși la pensie la 45 de ani”

„Nu e o decizie politică ușoară, pentru că în spațiul public este o ură împotriva pensiilor speciale. Îndreptățită. De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă niște excese. Dau niște exemple – faptul că la pensie ai mai mult decât aveai în activitate, faptul că își faci calculele pe ultima lună de zile… Tot felul de modificări legislative în funcție de cum a convenit cuiva a creat un val masiv de ură împotriva acestor pensii. Armata nu poate să aibă pensie specială, ci pensie de serviciu. Franța, Belgia, Germania au lege specială în ceea ce privește Armata. Mai mult, exagerarea unde a mai fost… Nu poți să ieși la pensie la 45 de ani, exact când ești la maturitatea profesională”, adaugă liderul PSD.

El menționează că săptămâna viitoare coaliția „are obligația de a veni cu anumite amendamente, astfel încât să ne apropiem cât mai mult de îndeplinirea jalonului, pentru că altfel legea trece tacit prin Senat și nu poate fi modificată”. „Cum e acum, nu e acceptată ca îndeplinire de jalon PNRR”, adaugă Ciolacu. Referitor la pensiile parlamentarilor, el precizează că nu sunt prevăzute în proiectul din Legislativ. Președintele PSD a exclus ca România să piardă bani din PNRR, „indiferent de jalon”. „Vom merge și vom avea un dialog concret” la Comisia Europeană, încheie Ciolacu.

2 COMENTARII

  1. Faceti coeficienti de ierarhizare pentru toate salariile si pensiile,undeva la 1 la 5 max!pleci de la 10000 la 50000 max!lpensiile la 50 la suta!la toti!min 35 de ani vechime la toti!un singur salariu,o singura pensie!!politkcienii redusi la un sfert!8 regiuni in tara!si sa vezi cum vin toti in tara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...