Marcel Ciolacu: În mandatul de ministru, Adrian Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile profesionist și cu integritate

Publicat: 23 iun. 2022, 18:57, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu: În mandatul de ministru, Adrian Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile profesionist și cu integritate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că Adrian Chesnoiu „a ales cea mai onorabilă cale de a-şi apăra numele şi reputaţia profesională”, iar performanţele profesionale ale acestuia, în calitate de ministru al Agriculturii, sunt „sunt dincolo de orice îndoială”.

„Apreciez gestul de demnitate politică făcut de Adrian Ionuţ Chesnoiu, care a ales cea mai onorabilă cale de a-şi apăra numele şi reputaţia profesională. Performanţele profesionale ale lui Adrian Chesnoiu, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială. Le apreciez în mod deosebit şi îi mulţumesc pentru efortul depus şi rezultatele obţinute. Am convingerea că Adrian Chesnoiu va reuşi să-şi apere cu succes onoarea şi că va reveni în serviciul public”, a scris Ciolacu pe Facebook.

De asemenea, PSD a transmis că va respecta deciziile luate de Adrian Chesnoiu de a se retrage din funcţia de ministru al Agriculturii şi de a se suspenda din partid şi consideră că pe durata întregului mandat de ministru acesta şi-a îndeplinit sarcinile „în mod profesionist şi cu integritate”.

„Cu privire la comunicarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită ridicarea imunităţii parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu, facem următoarele precizări: Aşa cum a anunţat deja, ministrul Adrian Chesnoiu doreşte ca instituţiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită „tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare”. De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcţia de ministru şi de a se suspenda din Partidul Social Democrat”, se arată într-un comunicat PSD transmis joi.

PSD consideră că, pe durata întregului mandat de ministru, Adrian Chesnoiu „şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern”.

„PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în Guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale”, mai arată sursa citată.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României, la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu.