Marcel Ciolacu, în vizită pe Muntele Athos

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a mers în pelerinaj la Mănăstire și a participat la Sfânta Liturghie. Profesorul Sfintei Mănăstiri Vatoped, Starețul Efraim , a oferit președintelui PSD o icoană a Maicii Domnului.

Conform obiceiului, vizitatorilor le-au fost oferite ouă roșii de Paște.

Sfânta icoană a Sfintei Panagia Elaivrytissa datează din secolul al XIV-lea și se găsește în Sfinta Mare Mănăstire Vatoped. Tradiția relatează următoarea minune:

„Într-o perioadă de lipsă de untdelemn în mănăstire, Sfântul Gennadios, majordomul mănăstirii, a început să economisească untdelemnul dându-l numai pentru uzul bisericii. Dar bucătarul a protestat în fața starețului, iar acesta i-a poruncit sfântului să dea cu generozitate untdelemn frăției, sperând în providența Maicii Domnului. Când Sfântul Gennadios s-a dus într-o zi la vas, a văzut uleiul revărsându-se din altar și ajungând până la ușă. De atunci, imaginea are o mireasmă minunată.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...