Marcel Ciolacu: „Premierul spaniol va fi sâmbătă la București”. Pedro Sanchez participă la reuniunea Internaţionalei Socialiste

Publicat: 04 iul. 2024, 16:38, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu:
Marcel Ciolacu: "Premierul spaniol va fi sâmbătă la București" Pedro Sanchez participă la reuniunea Internaţionalei Socialiste

Partidul Social Democrat (PSD) va găzdui sâmbătă, 6 iulie, la Palatul Parlamentului, reuniunea Internaționalei Socialiste – secțiunea Europa. Acest eveniment de anvergură va aduce la București lideri social-democrați din întreaga Europă, printre care și premierul Spaniei, Pedro Sanchez, conform lui Marcel Ciolacu.

Pedro Sanchez vine în București

Premierul spaniol Pedro Sanchez, cunoscut drept prieten al stângii românești și al României, va vizita Bucureștiul sâmbătă. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților și premierul României, a anunțat că această vizită coincide cu reuniunea Internaționalei Socialiste – secțiunea Europa, organizată de PSD la Palatul Parlamentului între orele 10:00 și 12:00.

Ciolacu a subliniat că organizarea acestei conferințe, după succesul Conferinței Liderilor PES din aprilie, demonstrează respectul și credibilitatea internațională de care se bucură PSD. De la ora 12:30, la Palatul Victoria, va avea loc o întâlnire oficială între Ciolacu și Sanchez.

„Premierul spaniol Pedro Sanchez, prietenul stângii româneşti şi al României, va fi sâmbătă la Bucureşti. Iată că, după Conferinţa Liderilor PES, Partidul Social Democrat găzduieşte o nouă reuniune importantă a familiei noastre politice – conferinţa Internaţionalei Socialiste, secţiunea Europa. Asta înseamnă că PSD este un partid respectat şi credibil la nivel internaţional”, a precizat Marcel Ciolacu.

În 2022, Marcel Ciolacu a fost ales în conducerea Internaționalei Socialiste pentru Europa Centrală și de Est, iar această conferință continuă seria de evenimente de prestigiu găzduite de PSD, precum reuniunea liderilor Partidului Socialiștilor Europeni din aprilie, la care au participat figuri importante precum cancelarul german Olaf Scholz și președintele PES, Stefan Lofven.

În primăvara acestui an, premierul României și omologul său spaniol au discutat despre posibilitatea acordării dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania. Șeful Guvernului a anunțat că România va deveni al treilea stat membru al Uniunii Europene, după Franța și Portugalia, care va semna un astfel de acord cu Spania. Acest demers este deosebit de important având în vedere că în Spania trăiește o comunitate de peste un milion de români.