Marcel Ciolacu atrage atenția că pot avea loc alegeri anticipate

Marcel Ciolacu  consideră că ar trebui să să ţină cont de protocolul coaliţiei, altfel vom avea alegeri anticipate. Preşedintele PSD a declarat că nu va refuza funcţia de prim-ministru atunci când trebuie să o preia, potrivit protocolului încheiat între partidele din coaliţia de guvernare.

Dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va ţine seamă de acest protocol, în România vor fi alegeri anticipate, spune Marcel Ciolacu. Întrebat, la B1TV, dacă anul viitor, când urmează rotaţia în coaliţie, va prelua mandatul de premier, Ciolacu a spus: „Categoric că nu voi refuza funcţia de prim-ministru la rotaţie, dar e şi normal. În acest moment există această decizie, când am mers la Cotroceni, ca eu să merg pentru funcţia de prim-ministru”.

Ciolacu spune că nu a făcut protocol cu Iohannis

„Eu nu fac protocoale cu preşedintele Klaus Iohannis. (…) Eu cred că preşedintele României ţine cont de un protocol politic care creează o majoritate. Constituţional, atributul de desemnare a prim-ministrului este al preşedintelui. Mă duc să îl rog pe preşedinte? El va trebui să ţină cont de un act politic. Nu ţine cont, vom avea alegeri anticipate. Lucrurile sunt simple, nu trebuie să le mai complicăm noi mai mult de atât”, a mai spus liderul social-democraţilor.

1 COMENTARIU

  1. Sa repetam : in Romania anilor 2022 nu se pot face alegeri anticipate .CCR a decretat in clar .Parlamentarii sunt cetateni alesi iar structurile Parlamentului , Partidele Parlamentare ,nu pot juca politic decit in sensul stabilitatii Romaniei nu in sensul unor intelegeri oarecare ca sa nu mai spunem de rolul pe care Presedintele il are in aceasta speta. Sa uitam de alegeri anticipate sunt doar praf .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...