Marcel Ciolacu, primit de Papa Francisc. Premierul participă la Forumul Economic româno-italian, la Roma

Publicat: 13 feb. 2024, 18:38, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Marcel Ciolacu, primit de Papa Francisc. Premierul participă la Forumul Economic româno-italian, la Roma

Premierul Marcel Ciolacu participă la summit interguvernamental România-Italia, care va avea loc la Roma între 14 și 15 februarie. Șeful Executivului va fi primit și de Papa Francisc.

Premierul Marcel Ciolacu va efectua o călătorie de lucru în Italia, pe 14 și 15 februarie, cu ocazia summitului interguvernamental româno-italian. Șeful Executivului va fi însoțit de vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, potrivit unui comunicat oficial.

Pe agenda lui Marcel Ciolacu sunt trecute mai multe întâlniri cu oficiali italieni, printre care se numără și premierul Georgia Meloni, dar va fi primit și de Papa Francisc, la Vatican. În plus, în programul premierului mai sunt trecute și întâlniri cu comunitatea de români din Italia.

„Organizarea celui de-al treilea Summit Interguvernamental este o dovadă a caracterului strategic şi privilegiat al relaţiei bilaterale dintre România şi Italia şi reflectă potenţialul extraordinar pe care îl vom dezvolta împreună, în beneficiul statelor şi cetăţenilor noştri. Românii formează o comunitate puternică în Italia, iar italienii reprezintă cea mai mare comunitate de antreprenori din România, fapt ce întăreşte colaborarea noastră specială. Italia este între cei mai importanţi parteneri economici ai României, iar organizarea Forumului Economic axat pe domenii precum IT&C, energie, industria prelucrătoare şi mecanică, infrastructură, industria agro-alimentară este încă un prilej excelent pentru creşterea cooperării noastre economice”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului citat.

Relaţia bilaterală româno-italiană are la bază Parteneriatul Strategic încheiat la 17 aprilie 1997, ridicat la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat, la 9 ianuarie 2008, mai precizează comunicatul.