Marcel Ciolacu propune excluderea „baronului” Buzatu din PSD, după flagrantul DNA

Vineri seară, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat o decizie fermă și urgentă, în cadrul unei conferințe online a Biroului Politic Național al PSD. Motivul? Un scandal care zguduie lumea politică românească: vicepreședintele PSD și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, vineri seară, într-un caz de presupusă corupție.

Conform surselor judiciare, Dumitru Buzatu ar fi fost supravegheat de procurori și prins în timp ce primea o mită de 1,25 de milioane de lei, în schimbul acordării unor contracte. Această acuzație gravă i-a adus lui Buzatu o suspendare din funcția de președinte al CJ Vaslui și a stârnit un val de indignare în cadrul PSD.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu a stat pe gânduri și a luat imediat atitudine. Prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, Ciolacu a anunțat convocarea Biroului Politic Național în format online și a propus excluderea lui Dumitru Buzatu din partid. În declarația sa, Ciolacu a subliniat că zero toleranță față de faptele de corupție este o linie roșie pe care nu va permite să o treacă nimeni în PSD.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național, în format online, și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Dumitru Buzatu, vicepreședinte al PSD, a ocupat diverse funcții politice de-a lungul carierei sale și este unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD. Prin implicarea sa în acest caz, scandalul corupției ajunge în centrul PSD, iar decizia finală a partidului în privința lui Buzatu va avea un impact semnificativ asupra viitorului acestuia în politică.

În urma acestui eveniment șocant, partidul se confruntă cu o decizie crucială, iar opinia publică așteaptă cu sufletul la gură să vadă cum va reacționa PSD în fața unui scandal de corupție care zguduie încrederea în politica românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole