Marcel Ciolacu propune modificarea Constituției

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că ar trebui declanșată o dezbatere privind modiicarea Constituției. Acesta a susținut că momentul nu trebuie ratat, mai ales că actuala coaliție are o majoritate confortabilă în Parlament.

Liderul social-democraților a spus că România a ratat mai multe momente pentru a face o reformă constituțională, două dintre ele fiind după aderarea la UE și NATO.

După eveniment, acesta a insistat pe motivul pentru care consideră momentul oportun: „Am făcut un anunț că ar fi cazul să pornim acest demers ținnd cont și de majoritatea pe care o avem”.

Liderul PSD a mai precizat că ar trebui constituită o comisie parlamentară specială în acest scop. Răspunzând întrebărilor reporterilor, Ciolacu a precizat că nu crede că trebuie intervenit asupra atribuțiilor președintelui țării. Săptămâna trecută, vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a transmis că Uniunea va susține în Senat organizarea unui referendum de modificare a Constituției.

Amintim că anul trecut, în contextul discuțiilor privind formarea actualei coaliții, liderii politici au avansat ideea modificării Constituției dacă tot va exista o majoritate parlamentară confortabilă.

În sensul modificării Legii fundamentale s-au exprimat cei din PSD și UDMR. Poziții contrare au venit, în schimb, din partea PNL. Sceptic s-a arătat atunci și Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Care este propaganda folosită de către PSD pentru a-i convinge pe români, poporul să voteze modificarea Constituției ? Sau votul poporului nu contează in această ecuație politică ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole