Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu delegația Hanwha Aerospace din Coreea de Sud

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut, ieri, o întâlnire cu delegaţia companiei Hanwha Aerospace din Coreea de Sud, iar discuţiile au vizat domeniile securităţii energetice şi apărării.

Avem un parteneriat strategic cu Coreea de Sud, pe care am dorit să îl revitalizez în ultimul an la nivel politic şi mă bucur că rezultatele încep să se vadă mai ales din punct de vedere economic. În întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu delegaţia companiei Hanwha Aerospace, una dintre cele mai puternice de pe piaţa asiatică, am transmis întreaga deschidere pentru a sprijini intenţiile acestora de a investi în capacităţi de energie regenerabilă. Concret, deschiderea unei fabrici de panouri fotovoltaice de către compania sud-coreeană în România ar fi un semnal puternic că ţara noastră îşi consolidează profilul de furnizor de securitate energetică„, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a menţionat că dialogul cu delegaţia din Coreea de Sud a mai vizat zona de apărare, „unde ţintim un transfer tehnologic şi al producţiei în România pentru diverse echipamente militare din Coreea de Sud„.

Sunt convins că Ministerul Economiei va face toate demersurile necesare pentru ca prin astfel de parteneriate să reuşim să revitalizăm industria românească de apărare„, a mai spus Ciolacu.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole