Marcel Ciolacu susține că România nu va trece prin austeritate

Publicat: 05 sept. 2023, 12:30, de Alice Gherman, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu susține că România nu va trece prin austeritate

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că țara noastră nu va trece printr-o perioadă de austeritate în perioada următoare, iar măsurile fiscale care se vor lua nu pot fi numite „măsuri de austeritate”.

PSD a întărit spusele premierului pe pagina sa de Facebook.

În timp ce mai toate sindicatele și mediul de afaceri susțin că nu sunt de acord cu anunțatele măsuri de austeritate pe care intenționează să le ia Guvernul României, Premierul le răspunde calm tuturor răuvoitorilor că nu e vorba despre nicio austeritate. „Am așteptat și am vorbit despre așa-zisa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu e nicio austeritate. Am explicat de fiecare dată că România a învățat din fosta criză, când s-a făcut o greșeală majoră, tăind salariile la români. Într-adevăr, unii care au salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot beneficia și de vouchere de vacanță, la fel cu cei 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie, dar n-am văzut nimic de austeritate”, a declarat premierul.

La rându său, Secretarul General al PSD, Paul Stănescu spune, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD că „reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii și eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România, ci garanția că statul rămâne pe drumul creșterii economice. Spre deosebire de alte perioade, în guvernările PSD nu s-au tăiat salarii, nu au scăzut pensiile, ba din contră, am ținut mereu cu românii. Nu vom face decât să modelăm sistemul de pensii, sistemul fiscal și pe cel salarial după principii mai corecte.”