Marcel Ciolacu: Va fi prima oară în istoria României postdecembriste…(VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că majorarea de pensii și alte măsuri vor ține cont de bugetul de stat și, pentru prima dată în istoria postdecembristă a țării, guvernanții vor pregăti din timp bugetul pe anul viitor.

Întrebat dacă au discutat în coaliție despre creșterea pensiilor, liderul PSD a spus că acum vorbesc despre bugetul pe 2023. De asemenea, Ciolacu s-a referit la o eventuală deplasare la Bruxelles pentru negocieri cu Comisia Europeană.

Întrebat dacă au existat discuții în coaliție despre majorarea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „Nu, au început în coaliție discuțiile despre bugetul pe anul viitor. Am anunțat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuțiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Știți că se vota pe repede-înainte în ajun de Crăciun…

Acum premierul colectează de la toți miniștrii un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. E posibil ca atât premierul, cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a continuat acesta.

„Întâi să construim bugetul…”

Aceste măsuri se iau în bugetul de stat pe anul viitor, deci întâi să construim bugetul”, a insistat Ciolacu.

Precizările vin în contextul în care Marius Budăi, ministrul PSD al Muncii, a declarat în repetate rânduri că e nevoie de renegocierea PNRR, capitolul pensii, pentru a putea fi majorate veniturile vârstnicilor. De asemenea, social-democrații mai vor renegocierea Planului și pentru ca acesta să includă investițiile în irigații.

 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole