Marcel Ciolacu vrea mai multe femei în politică: ”Cel puțin 30% din locuri pe liste la alegeri”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că există prea puține femei în politică şi în administraţia publică, cu toate că sunt peste 9,8 milioane de femei în România.

”În România sunt 9,803 milioane de femei. Deşi reprezintă 51.5% din totalul populaţiei, femeile sunt foarte puţin reprezentate în autorităţile publice locale sau în Parlament. Un număr mai mare de femei în politică înseamnă ca în primării, consilii locale sau judeţene, în Parlamentul naţional sau în cel European să se discute mai mult despre problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate”, a postat, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

În opinia lui, a venit timpul ca ”minimum 30% dintre locurile pe listele de candidaţi să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, cât şi în consiliile de administraţie ale întreprinderilor publice. E timpul pentru o schimbare! E timpul pentru reprezentare echitabilă în funcţiile politice alese”, a mai transmis liderul PSD.

De altfel, liderul PSD a semnat recent amendamentele care instituie obligativitatea ca la toate alegerile cel puţin 30% dintre candidaţi să fie femei.

”Romania are nevoie de expertiza femeilor”, spunea la acel moment liderul social-democrat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...