Marcel Vela: Grupările violente nu vor pune stăpânire pe străzi

Grupările violente nu vor pune stăpânire pe străzi și nici pe fenomenul sportiv, a declarat ministrul Afacerilor interne, Marcel Vela, în contextul în care, ieri 30 de suporteri steliști au fost duși la secția de poliție.

Cu ocazia partidei fotbal din Liga a II-a dintre Dinamo și Steaua, 30 de suporteri s-au deplasat la stadionul din Ștefan cel Mare, unde au lovit doi jandarmi care au intervenit într-un conflict al acestora cu suporteri dinamoviști.

„Ieri, meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor. Prezenţa Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială. A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală”, a scris Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

El a susţinut că, „în momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente”.

„În acea zonă se aflau familiile, copiii şi prietenii noştri. Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaş roşu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, subliniază ministrul de Interne.

1 COMENTARIU

  1. Privește gânditor și judeca deschis către acest eseu , desigur această cultură a stabilit scenariul pe care trebuia să-l urmăm cu toții: Căsătoriți-vă înainte de a avea copii și depuneți eforturi pentru a rămâne căsătoriți de dragul lor. Obțineți educația de care aveți nevoie pentru un loc de muncă remunerat, lucrați din greu și evitați trândăvirea. Mergeți în plus pentru angajatorul sau clientul dumneavoastră. Fii patriot, gata să slujești țara. Fii vecin, civic și caritabil. Evitați limbajul grosolan în public. Respectați autoritatea. Evitați abuzul de substanțe și criminalitatea.

    Mediul și economia ar fi echilibrate corespunzător. Întreprinderea liberă și inovația nespusă ar apărea, ducând Romania și lumea la noi culmi. Civilizația occidentală ar fi cu Romania total robustă.
    Este prea frumos ? Este imposibil ? Sau este imposibil, lipsa educație ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...