Mărcile auto Lancia și Alfa Romeo vor deveni electrice din 2026, respectiv, 2027

Grupul Stellantis a anunţat că marca Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar Alfa Romeo va face acelaşi lucru în 2027 pe principalele sale pieţe.

Automobilele marca Alfa Romeo vor fi complet electrice în Europa, America de Nord şi China, a precizat conducerea grupului Stellantis cu prilejul publicării rezultatelor sale semestriale. Stellantis anunțase anterior că Alfa Romeo va începe transformarea într-o marcă electrică din 2024. 

Grupul auto a mai anunţat de asemenea că pregăteşte relansarea mărcii Lancia, care în prezent nu mai oferă decât un singur model şi acesta doar în Italia.

Marca premium DS din portofoliul grupului Stellantis va mai lansa doar vehicule electrice începând din 2024.

Stellantis intenţionează ca în doi ani să dubleze numărul de automobile complet electrice din gama sa, de la 11 la 22 de modele”, a spus CEO-ul Carlos Tavares.

Compania a semnat o obținut, recent, o facilitate de credit revolving sindicalizată (RCF) de 12 miliarde de euro de la un grup de 29 de bănci.

Acest nou RCF va înlocui două credite sindicalizate existente în Grupul PSA (3 miliarde de euro) și FCA Group (6,25 miliarde euro), oferind astfel o creștere a lichidității globale a grupului și o prelungire a duratei facilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...