Mare atenție de Black Friday la vocuherele sau premiile primite online! Pot fi infractori în spatele lor

Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu sau un voucher de cumpărături, românii  primesc mesaje cu linkuri către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoţionale false, trimise de infractori care se folosesc de branduri cunoscute, precum Rompetrol, Profi sau Poșta Română.

Având în vedere că se apropie Black Friday, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) ne avertizează să fim foarte atenți la ce oferte primi pe email, prin mesaje sau pe rețelele de socializare, spunând că nu este exlus ca hackerii să se folosească și de alte branduri de renume.

Infractorii din online au lansat deja propriile “campanii promoţionale”, folosindu-se de imaginea unor branduri cu renume în România, precum Rompetrol, Profi România sau Compania Naţională Poşta Română. “Ne apropiem cu rapiditate de perioada reducerilor specifice BlackFriday, iar infractorii din online au lansat deja propriile <campanii promoţionale>, folosindu-se de imaginea unor branduri cu renume în România. Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu linkuri către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoţionale false”, a publicat DNSC pe pagina oficială de Facebook.

“Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic. Momentan metoda foloseşte imaginea de brand a unor companii precum Rompetrol, Profi Romania sau Compania Naţională Poşta Română, însă nu este exclus ca atacatorii să extindă numărul de organizaţii a căror identitate vizuală este folosită în atacuri”, semnalează specialiştii DNSC.

Citește și Doi hackeri români de renume internațional, arestați de DIICOT la Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole