Mare atenție la măștile sanitare! Pe piață sunt multe modele contrafăcute

De la începutul pandemiei în Europa, specialiștii trag un semnal de alarmă în privința măștilor sanitare contrafăcute. Prin sistemul de alertă rapidă, au fost identificate 264 de sortimente de măști sanitare, din care 40 sunt contrafăcute. Dintre acestea, peste 80% sunt fabricate în China.

În prezent sunt 264 tipuri de măști neconforme, date raportate în perioada ianuarie 2020 – august 2021, potrivit unui studiu InfoCons.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele situația este următoarea: 23,86 % au fost emise de Belgia, 18,18 % au fost emise de Germania, 10,61 % au fost emise de România.

În ceea ce privește țara de proveniență a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situații, 85,6 % sunt din Republica Populară Chineză, 6,82% sunt de proveniență necunoscută, iar 3,79 % sunt din Turcia.

Recomandarea specialiștilor este citirea cu atenție a specificațiilor produselor, lipsa acestora fiind primul semnal de alarmă că produsul ar putea avea probleme. De asemenea, păstrarea bonului este o măsură de siguranță recomandată, pentru recuperarea banilor în cazul unei returnări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...