Mare atenție, șoferi! Legea care te poate lăsa 10 ani fără permis a fost adoptată de Parlament

Publicat: 14 mai 2024, 17:12, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Mare atenție, șoferi! Legea care te poate lăsa 10 ani fără permis a fost adoptată de Parlament
Mare atenție, soferi! Legea care te poate lsa 10 ani fara permis a fost adoptata de Parlament

Parlamentul României a adoptat, marți, legea care îi lasă 10 ani fără permis pe șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Proiectul inițiat de social-democratul Robert Cazanciuc a primit vot unanim în Camera Deputaților, după ce în decembrie fusese votat de majoritatea senatorilor. Legea merge acum spre promulgare la președintele României.

”10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Inițiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi pentru. Mulțumesc Președintelui Camerei și colegilor deputați pentru dezbaterile consistente și votul de astăzi. Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat”, scrie Robert Cazaniuc pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Alina Gorghiu, anunț alarmant privind consumul de droguri: Sunt consumatori din ce în ce mai tineri/ Cel mai tânăr are 8 ani

Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani, explică parlamentarul.

”Este o mare realizare pentru mine pentru că, așa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii șapte ani. După Legea Anastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, spune Cazanciuc.

Citește și: Milioane de păgubiți vor fi obligați să-și repare mașinile doar cu piese din dezmembrări dacă deputații vor introduce noile propuneri în legea RCA