Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni care vizează rețeaua financiară a lui Putin, inclusiv pe fosta soție și câteva rude

Marea Britanie a anunțat, vineri, că impus cel mai recent pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, vizând rețeaua financiară a președintelui Putin, inclusiv pe fosta soție și verii acestuia, transmite Reuters.

”Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat Liz Truss, ministrul britanic de externe, într-un comunicat.

Marea Britanie, împreună cu aliații occidentali, a impus sancțiuni ce-au vizat sute de bogătași ruși, precum și firme industriale și financiare importante din punct de vedere strategic, ca reacție la invazia Ucrainei de către Rusia.

Printre cele 12 nume noi incluse pe lista de sancțiuni britanice se află fosta soție a lui Putin, Liudmila Ocheretnaya, și câteva rude, care dețin funcții de conducere în mari firme rusești, precum Gazprom. Acestora li s-au înghețat activele și au interdicții de călătorie. Guvernul a declarat că persoanele sancționate îl susțin pe Putin în schimbul acestor locuri de muncă privilegiate și a influenței în afacerile ruse.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole