Marea Britanie: Deocamdată, nicio modificare pe bancnota cu portretul Reginei

Acum, britanici să întreabă ce se va întâmpla cu banii care au portretul Reginei și dacă vor fi înlocuiți cu cel al noului Rege.

Autoritățile financiare au încercat să dea asigurări că nu vor exista schimbări majore imediat, fără să mai facă alte precizări.

„Bancnotele actuale care prezintă imaginea Majestății Sale Regina vor continua să aibă curs legal”, a declarat Banca Angliei pe site-ul său. „Odată ce perioada de doliu va fi respectată, va fi făcut un anunț suplimentar cu privire la bancnotele existente ale Băncii Angliei”, citează AP și Euronews.

Regina a fost primul monarh care a apărut pe bancnotele britanice, după ce Trezoreria a dat Băncii centrale permisiunea de a-i folosi imaginea pentru o nouă bancnotă de 1 liră emisă în 1960.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...