Marea Britanie începe administrarea rapelurilor pentru Covid-19 la persoanele de peste 50 de ani

Marea Britanie va începe săptămâna viitoare un program de administrare a rapelurilor vaccinurilor împotriva Covid-19 persoanelor în vârstă şi celor vulnerabile, transmite Reuters.

Oficialii au declarat că vaccinurile pentru Covid-19 au salvat mai mult de 112.000 de vieţi şi au evitat 24 de milioane de infecţii. Aceştia au propus administrarea unei a treia doze pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, din prima linie, şi pentru persoanele cu vârste peste 50 de ani sau vulnerabile din punct de vedere clinic, începând cu persoanele cu cel mai mare risc.

Johnson speră că programul de administrare a rapelurilor, care se desfăşoară fără dovezi ferme cu privire la impactul acestora, va însemna că spitalele vor putea suporta povara tuturor infecţiilor în timpul iernii, fără a fi nevoie de o nouă cartantină.

Acum avansăm cu programul de rapeluri, deci asta va însemna că vom construi ziduri şi mai înalte de imunizare prin protecţia vaccinurilor în această ţară”, a declarat Johnson într-o conferinţă de presă.

 Johnson a anulat ultimele restricţii legate de  coronavirus din Anglia în luna iulie, cu scopul de a „reveni la normal”.

Marea Britanie a înregistrat 134.000 de decese legate de Covid-19 în rândul celor 67 de milioane de oameni.

Până în prezent, 44 de milioane de persoane au primit două doze de vaccin, 81% dintre cei cu vârsta peste 16 ani. Luni, guvernul a declarat că vaccinurile vor fi administrate şi copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani.

Marea Britanie înregistrează în prezent al doilea cel mai mare număr de noi infecţii după Statele Unite, care planifică, de asemenea, administrarea de rapeluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...